Porównanie Lavazza Qualita Oro Ziarnista 1kg vs Lavazza Crema e Aroma Ziarnista 1kg

od59,99 od50,88
4,81 4,81 5 0 (4,8) 4,80 4,80 5 0 (4,8)
Wybrane oferty

Podstawowe informacje

Marka
Lavazza Lavazza
Waga
1kg 1kg
Model
Qualita Oro 1kg Crema Aroma 1 kg
Rodzaj
Kawa ziarnista Kawa ziarnista
Gatunek kawy
Arabica Kawy mieszane
Rodzaj kawy
Czarne zwykłe Czarne zwykłe
Zawartość kofeiny
Niska Średnia
Stopień palenia
Średni Średni
Intensywność smaku
Delikatna Średnia
Kwasowość
Delikatna Delikatna
Dystrybucja
Lavazza Lavazza
Liczba sztuk w opakowaniu
- 1
Typ produktu
Kawa -
Cechy
Nie zawiera cukru, Nie zawiera substancji zbrylających Produkt wegański, Produkt wegetariański
Certyfikat
Ekologiczny, Jakość Tradycja, Rolnictwo Ekologiczne Ekologiczny

Cechy Produktów

aromat
jakość
smak

Opinie

Opinie kupujących
  • j...z
    5,00 5/5
    Bardzo dobra kawa. Za takie pieniądze nie kupi nic lepszego. Czasem zdarza mi się kupić inna kawę zaciekawiony opakowaniem a później nie mogę się doczekać kiedy się ona skończy i znów sięgnąć po Lavazze Oro :) Produkt oryginalny, kilka razy zdarzyła mi się podróba ale zakup był na portalu akcyjnym. Polecam
    czytaj więcej
  • s...a
    5,00 5/5
    Dla mnie jest zdecydowanie lepsza w smaku ale również i ma bardziej intensywny zapach. Na pewno kupię ją ponownie. Z przyjemnością polecam ◉⁠‿⁠◉
    czytaj więcej
  • m...n
    5,00 5/5
    Świetny zapach ziaren i zaparzonej kawy, łagodny smak
    czytaj więcej
  • Użytkownik Ceneo
    5,00 5/5
    Najlepsza kawa jaka piłam. Bardzo dobry gatunek. Polecam wszystkim smakoszom kawki.
    czytaj więcej
  • Użytkownik Ceneo
    5,00 5/5
    Jedna z moich ulubionych kaw Lavazza, świetna w smaku aromatyczna, doskonała do ekspresów
    czytaj więcej
  • 2...5
    5,00 5/5
    Kawa poprostu najlepsza na świecie❤️ kremowa, aromatyczna. Osoby, które słodzą piją u nas kawę bez cukru. Polecam bardzo
    czytaj więcej

Podsumowanie

Ilość punktów
1/2 2/2
Wybrane oferty

Opis pojęć użytych w porównaniu

Waga

Określa ilość masy danego artykułu spożywczego, zazwyczaj wyrażoną w gramach, kilogramach lub innych jednostkach masy. Waga jest kluczowym elementem etykietowania, umożliwiając dokładne informowanie konsumentów o ilości produktu zawartego w opakowaniu.

Rodzaj

Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku.

Gatunek kawy

Gatunek kawy to określenie na odmianę rośliny kawowej, która jest uprawiana w celu pozyskania ziaren kawy. Istnieje wiele różnych gatunków kawy, z których najpopularniejsze to Arabica i Robusta. Gatunek kawy ma wpływ na smak, aromat i właściwości ziaren kawy.

Rodzaj kawy

Kawa może być podzielona na różne rodzaje w zależności od jej cech, takich jak rodzaj ziaren, sposób przygotowywania, dodatki smakowe czy zawartość kofeiny. Możemy wyróżnić kawy czarne, aromatyzowane, bezkofeinowe, zielone, ekologiczne itp.

Zawartość kofeiny

Informuje o ilości kofeiny obecnej w napoju. Zawartość kofeiny w kawie może różnić się w zależności od gatunku ziaren, metody parzenia i ilości kawy użytej do przygotowania napoju. Kawa zawiera zazwyczaj więcej kofeiny niż inne napoje, ale istnieją też odmiany o niższej zawartości, takie jak kawa bezkofeinowa.

Stopień palenia

Stopień palenia kawy odnosi się do stopnia wypalenia ziaren kawy podczas procesu prażenia. Jest to jeden z czynników wpływających na smak i aromat kawy. Im dłużej ziarna są palone, tym ciemniejszy kolor uzyskują i silniejszy smak oraz aromat rozwijają.

Kwasowość

Kwasowość w kawie odnosi się do smaku, który wynika z obecności kwasów organicznych w ziarnach kawy. Jednym z głównych kwasów obecnych w kawie jest kwas chlorogenowy, który jest silnym antyoksydantem i ma pozytywny wpływ na zdrowie.

Typ produktu

Typ produktu w żywności to kategoria, do której należy dany produkt, określona na podstawie jego cech, składników lub sposobu produkcji. Może to obejmować m.in. produkty mleczne, mięsne, roślinne czy przetworzone. Ułatwia to klasyfikację i porównanie różnych artykułów spożywczych.

Cechy

Cechy w produktach spożywczych to ich charakterystyczne właściwości, takie jak smak, konsystencja, składniki, wartość odżywcza, termin ważności, opakowanie, producent itp. Te elementy wpływają na jakość, bezpieczeństwo i atrakcyjność produktu dla konsumenta oraz pozwalają na dokonanie świadomego wyboru podczas zakupów spożywczych.

Certyfikat

Certyfikat w żywności to potwierdzenie zgodności produktu z określonymi standardami jakości, takimi jak brak GMO, sztucznych dodatków czy produkcja z poszanowaniem środowiska. Pomaga konsumentom wybierać produkty spełniające ich oczekiwania zdrowotne i etyczne.