Santini Ksylitol Fiński Cukier Brzozowy 1kg

4,7 (381)
33,99
wysyłka od 9,99 zł
Kup teraz
Sortuj
Oferty lokalne

Pozostałe oferty

Reklama

Popularne opinie o Santini Ksylitol Fiński Cukier Brzozowy 1kg

JoannaW
5,00 Polecam
Używam ksylitolu już od 5 lat. Głównie słodzę nim kawę. Faktycznie czuję, że ma niższy indeks glikemiczny, bo po kawie z cukrem czuję nieprzyjemny skok cukru we krwi, a po ksylitolu tego nie ma. Do te (…) więcej
Napisano użytkowania
Daniel
5,00 Polecam
Używam jako zamiennika cukru od jakiegoś czasu, jeśli czytasz te opinie to raczej wiesz o jego drowotnych właściwościach, no.: nie powoduje próchnicy a nawet pomaga zapobiegać, jest tych właściowści d (…) więcej
Zalety
  • papierowe opakowanie
Nioska
4,00 Polecam
Produkt najwyższej jakości. Wspaniały smak i aromat a w dodatku jest bardzo wydajny. Robiłem niedawno dżem z borówki amerykanskiej i na 1,5 kg owoców dałem tylko 125 g ksylitolu. Dżem wyszedł słodki i (…) więcej
Zalety
  • wydajność
Wady
  • cena
Napisano użytkowania
Anna
5,00 Polecam
Ksylitol używam od 8 lat i bardzo sobie chwalę jego działanie. Jest trochę mniej słodki niż sacharoza ale ma dobroczynne działanie na organizm człowieka (odkwasza), co w dzisiejszych czasach jest bard (…) więcej
Napisano użytkowania
Ania
4,50 Polecam
Z tym niskim indeksem, to chyba nie do końca jest prawda. Inne źródła (amerykańskie) podają 54, a cukru białego 68. Różnica niewielka. Te powszechne 35, to badania filipińskie (główny producent cukru (…) więcej
Napisano użytkowania

Opis produktu

Ksylitol 100% cukier brzozowy

Ksylitol jest naturalnym słodzikiem o barwie, konsystencji i smaku cukru, ale działającym na organizm z zupełnie odwrotnym skutkiem. Jest uzyskiwany najczęściej z drzewa brzozy. W jego cząsteczce jest 5 atomów węgla. W przeciwieństwie do cukrów sześcio- i dwunastowęglowych takich jak: glukoza, fruktoza, sacharoza i laktoza nie fermentuje w przewodzie pokarmowym. Ksylitol jest  wskazany dla wszystkich osób dbających o zdrowie. Jest idealną alternatywą dla osób odchudzających się – dostarcza organizmowi o 40% mniej kalorii niż cukier. Zmniejsza też łaknienie...
Zobacz więcej